09:00 - 18:00 по будням
09:00 - 18:00
по будням
09:00 - 18:00
по будням
Категорії

Як підібрати матеріал для абажура

Після перестановки, ремонту або заміни текстилю старий торшер перестав радувати око. Але викидати річ, яка не тільки красива, але і прослужила вірою і правдою не один рік нелогічно.

А що, якщо змінити абажур і подарувати торшеру нове життя? За кордоном практика купівлі абажура окремо від торшера зустрічається досить часто. Крім того зробити торшер своїми руками досить просто. Для цього знадобитися тільки правильно вибрати тканину.

Критерії вибору

Звичайно тканина на абажурі повинна добре поєднуватися із загальним інтер'єром кімнати, в якій знаходиться торшер. Її колір, фактура і візерунки повинні перегукуватися з текстилем, оббивкою м'яких меблів і стилістикою інтер'єру.


Світлопропускна здатність

Від рівня пропускання світла тканиною залежить рівень освітлення, а також визначається функціональність освітлювального приладу. Якщо ви хочете, щоб тканина злегка приглушала світло, зверніть увагу на тонкі та легкі матеріали. Але враховуйте і той момент, що тканина повинна приховувати стійку і контури лампи.

В магазинах можна побачити торшери і лампи з абажурами з дуже щільної тканини. В такому випадку світло буде падати строго вгору і вниз. Також щоб знизити рівень пропускання світлазанадто тонкої тканини можна використовувати спеціальні підкладки або кілька шарів матеріалу.

Міцність

У процесі формування абажура для світильника тканина натягується на каркас, і для того, щоб зовнішній вигляд був максимально красивим її необхідно натягнути дуже сильно.

Тому при виборі тканини перевірте її на міцність. Для цього просто натягніть невеликий шматок і подивіться як поводяться поперечні і поздовжні нитки. Якщо вона не деформується і повертається в попередній стан без розтяжокк, можна використовувати її для абажура.


М'якість

Тканина для абажурів повинна легко драпіруватися. Створювати красиві об'ємні складки найзручніше з м'яких тканин, які легко приймають форми і обриси каркасів.

Популярні матеріали для абажурів

Ідеальною тканиною для “перетворення”світла є крепдешин. Він має середній рівень пропускання світла, а його фактурність і м'якість дозволяє формувати витончені складки.

Часто можна зустріти шовкові абажури, які добре пропускають світло, а завдяки своєму глянцевому блиску надають інтер'єрам строгості. Використовуючи для виготовлення абажура мереживо і шифон можна надати приладам освітлення легкості і краси одночасно.

З метою пожежної безпеки стежте щоб лампочка не торкалася абажура. Також кращим джерелом світла в тканинному каркасі стане світлодіодна лампа. Галогенні лампи краще не використовувати, тому що вони сильно нагріваються.


Виготовити тканинний абажур можна самостійно. В інтернеті можна знайти багато майстер-класів по його виготовленню. Для середнього абажура приблизно знадобитися метр тканини, швейне та канцелярське приладдя і пара умілих рук.

Абажур можна виготовити з паперу. При виборі кольору врахуйте, що через білосніжний папір буде падати яскраве холодне світло, а через кольорову теплий.

Широкий асортимент оригінальних абажурів для торшерів і ламп представлений в гіпермаркеті світла LightYou. Надихайтеся свіжими ідеями, втілюйте в життя власні і живіть зі смаком.


#}